Bjelajac: Očekivao sam to, zadovoljan sam

Banjalučki plivač ispunio B normu za SP

Bjelajac: Očekivao sam to, zadovoljan sam

D. Vejo

Član Plivačkog kluba "Olymp" iz Banja Luke 18-godišnji Nikola Bjelajac bilježi sjajne rezultate u posljednje dvije godine, kako na domaćoj tako i na inostranoj plivačkoj sceni.

Nakon Dubaija i Zrenjanina prošle godine, ovaj mladi Banjalučanin krenuo je da obara rekorde i na domaćim bazenima. To se dogodilo već prošlog vikenda, kada je grad na Vrbasu bio domaćin velikog plivačkog spektakla pod nazivom "Susret reprezentacija 2017".

U dosta jakoj konkurenciju, banjalučki plivač uspio je da obori apsolutni rekord Bosne i Hercegovine. On je dužinu od 50 metara prsno isplivao u vremenu od 23,12 sekundi čime je oborio bh. rekord kojeg je držao njegov klupski kolega Adi Mešetović (23,22).

S ovim vremenom, on je isplivao B normu za Svjetsko prvenstvo koje će održati u Budimpešti ove godine u julu mjesecu, a koje će ujedno za njega biti i prvo seniorsko takmičenje ovakvog tipa.

"Jako sam zadovoljan zbog isplivane norme za SP u Budimpešti. Očekivao sam to, ali je i bilo realno da to ostvarim. Presrećan sam. U trci na 50 metara slobodno sam loše isplivao posljednjih pet metara, ali sam mnogo bolji bio u štafeti gdje sam i ostvario navedeni rezultat", rekao je banjalučki plivač, Nikola Bjelajac.

Pored njega, B norme su još ostvarili Mihajlo Čeprkalo, Adi Mešetović i Amina Kajtaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi