Bjelajac: Savladati svog idola, to je neopisivo

Banjalučki plivač za SportSport.ba

Bjelajac: Savladati svog idola, to je neopisivo

Piše: D. Vejo
Banjalučki plivač i član PK "Olymp" Nikola Bjelajac uradio je ono o čemu mnogi maštaju unazad nekoliko godina, a to je biti brži u bazenu od evropskog prvaka Velimira Stjepanovića.
Na Međunarodnom plivačkom mitingu održanom u Beogradu, on je prije nekoliko dana uspio da stigne do finala takmičenja, a gdje je za protivnika između ostalih imao Velimira Stjepanovića.

Bjelajac je od starta trke plivao dosta dobro, a Stjepanović mu je tokom iste konstantno gledao u leđa. Tako je bilo do samog kraja, a disciplinu od 50 metara slobodnim stilom, Banjalučanin je isplivao za 23 sekunde i 52 stotinke.

Za njega, ovo je jedan od većih uspjeha u dosadašnjoj karijeri.

"Neopisivo, bukvalno. Ne znam šta bih rekao. Ja sam savladao svog idola, Lenđer i Stjepanović jedni su od onih koje sam pratio tokom svog plivačkog odrastanja, a sada se trkam sa njima, zamislite to. Ovaj uspjeh dao mi je još veću želju za treningom", izjavio je za SportSport.ba član PK "Olymp", Nikola Bjelajac.

Vremana za odmor nema, ovog mladog i perspektivnog banjalučkog plivača očekuju novi izazovi.

"Očekuje me Svjetsko prvenstvo u Budimpešti za nekih mjesec dana. A za dvije nedjelje možda odem i u Francusku na takmičenje pod nazivom "Open de France" gdje će biti sve velike plivačke zvijezde", dodaje Bjelajac.