Blanka Vlašić najbolja u Malmou
Drugi trijumf Vlašićeve u ovoj sezoni

Hrvatska visačica slavila u Švedskoj

Blanka Vlašić najbolja u Malmou

A. Beganović

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić slavila je na mitingu u Malmou s preskočenih 201 centimetara i tako nakon trijumfa u Rijeci upisala drugu uzastopnu pobjedu u ovoj sezoni. 

Najbolja svjetska visačica nije imala ozbiljne konkurencije u novoizgrađenoj dvorani u Malmou, pa je prvo mjesto osigurala već na visi od 196 centimetara.

Blanka Vlašić je propustila visine od 175 i 180 cm, a u takmičenje je krenula s preskočenih 185 cm iz prvog pokušaja. Visinu od 190 cm preskočila je također iz prvog pokušaja, da bi 196 cm preskočila iz drugog pokušaja i već tada osigurala naslov najbolje.

Nakon što je ostala sama na zaletištu Blanka Vlašić je letvicu podigla na 201 cm i preskočila je iz trećeg pokušaja. Hrvatska atletičarka pokušala je preskočiti i visinu od 204 cm i tako popraviti najbolji ovosezonski rezultat, ali nije uspjela.

Drugo i treće mjesto zauzele su Ruskinje Victoria Kljugina (196) i Svetlana Skolina (190).

Rezultati:
1. Blanka Vlašić (Hrv) 201
2. Victoria Kljugina (Rus) 193
3. Svetlana Skolina (Rus) 190
4. Ekaterina Evseeva (Kaz) 185
5. Erika Wiklund (Šve) 175

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije