Bliži se 2. Banjalučki polumaraton

Još malo je ostalo do trke

Bliži se 2. Banjalučki polumaraton

D. Vejo

Banjalučani broje sitno do velikog trkačkog spektakla. Na pomolu je drugi po redu polumaraton koji se održava osmog maja sa početkom od 9.15 sati a gdje će prisustvovati mnoga velika imena iz svijeta atletike.

Ovo je drugi po redu polumaraton koji postepeno prerasta u tradiciju. Dužina iznosi 21 kilometar a trka počinje u samom centru grada na Trgu Krajine, ispred Boske. Ruta koju će takmičari trčati je sertifikovana, tako da trkači mogu ostvarivati rekorde i ispuniti norme za neka od takmičenja.

Na trci će učestvovati takmičari iz zemalja širom svijeta. Tu su Rusija, Švedska, SAD, Turska, Španija, Francuska, Velika Britanija te mnogi drugi.

Kao glavni protagonista istog je Lucia Kimani. Atletičarka koja nastupa pod zastavom BiH, a koja vodi porijeklo iz Kenije.

Ona je obezbjedila normu sa kojom će ove godine otputovati u Rio na predstojeći globalni događaj, Olimpijske igre. Bh. atletičarka je do sada dva puta nastupila na OI. Prvi put to je bilo u Pekingu 2008. godine, a zatim i u Londonu 2012. godine gdje je odustala tokom trke olimpijskog maratona između 35 i 40. kilometra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi