Blizzard objavio sistem Overwatch lige

Overwatch liga

Blizzard objavio sistem Overwatch lige

S. Bošković

Blizzard je jučer objavio strukturu njihove Overwatch lige koja će početi u januaru 2018. godine. 

Prva sezona igrat će se u Blizzardovoj Areni koja je smještena u Burbanku, Kalifornija. Regularni dio sezone će početi 10. januara, a predsezona šestog decembra. 

Timovi će igrati dva meča sedmično od srijede do subote, dok se će sezona sastojati od četiri faze po pet sedmica. Na kraju svake faze omjeri pobjeda i poraza kod timova će se resetirati, a play-off mjesta će se znati kad se napravi tabela omjera iz svih faza.

Overwatch liga će biti podijeljena u dvije divizije. U Pacifičkoj diviziji naći će se Dallas Fuel, San Francisco Shock, Los Angeles Gladiators, Los Angeles Valian, Shanghai Dragons i Seoul Dynasty. Atlantička divizija će se sastojati od narednih timova: Houston Outlaws, Florida Mayhem, Philadelphia Fusion, New York Excelsior, Boston Uprising i London Spitfire. 

Timovi će u svakoj fazi dobiti 125.000 dolara, pola tog novca će ići igračima, dok će pola pripasti timovima. 

Play-off će početi 11. jula, a lokacija još nije poznat. Ipak, komisionar lige Nate Nanzer rekao je da će se play-off održati izvan Los Angelesa i u dvorani koja je veća od Blizzard Arene. 

Također, bit će uvedene i promjene u gledanju samih mečeva. Već su kreirani skinovi za svaki tim, odnosno promijenjene su boje svih heroja u igri. Također, uvedeno je još više kamera, uključujući i perspektivnu iz trećeg lice, pregled mape, te instantna repriza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi