Bokser koji je priznao da je gay postaje svjetski šampion?

Protivnik dao zanimljiv komentar

Bokser koji je priznao da je gay postaje svjetski šampion?

Boks bi uskoro mogao dobiti prvog šampiona ikad koji je javno priznao da je homoseksualac.

Riječ je o Portorikancu Orlandu Cruzu, koji će u subotu u Cardiffu boksovati sa Englezom Terryjem Flaneganom za WBO pojas u lakoj kategoriji.

Cruz je svoju seksualnu orijentaciju javno priznao 2012. godine, a ove godine se čak i vjenčao sa svojim partnerom.

"Kada uđem u ring, ja sam Orlando Cruz bokser. Kada izađem, to je moj privatni život. Ja sam to što jesam i sve kolege mi pružaju podršku", rekao je Cruz, dok mu je njegov protivnik Flenegan s druge strane iskazao veliko poštovanje:

"Moramo poštovati one koji priznaju takvo nešto. On se bavi klasičnim muškim sportom, a ne krije svoju seksualnu opredjeljenost. Smatram to hrabrošću i svaka mu čast zbog toga".

Inače, Flanegan brani svjetsku titulu, a Cruz će kao izazivač pokušati ući u historiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi