Bolt: Dokazao sam da sam jedan od najvećih
Foto: EPA

Sjajni sprinter nakon 3. mjesta u trci na 100 metara

Bolt: Dokazao sam da sam jedan od najvećih

Justin Gatlin je pobjedom u večerašnjoj utrci na 100 metara u Londonu, "uništio" Boltov savršeni rastanak od ove discipline, međutim fantastični Jamajčanin smatra da je već odavno dokazao da je "jedan od najvećih ikada."

Izuzetno loš start je koštao Usain Bolta boljeg plasmana u finalnoj utrci na 100 metara na Svjetskom prvensvtu u Londonu. Bolt je na kraju završio na trećoj poziciji iza pobjednika Gatlina i drugoplasiranog Christiana Colemana, pa 56.000 gledatelja nije bilo u prilici vidjeti ono što su svi očekivali, pobjedu jamajčanskog sprintera u njegovoj zadnjoj trci na 100 metara.

Ipak, Bolt smatra da njegov slabiji rezultat u zadnjoj utrci ne umanjuje sve ono što je učinio tokom karijere.

"Dokazao sam svijetu da sam jedan od najvećih sportista ikada. Mislim da ovo večeras ništa ne mijenja. Uradio sam svoj dio, mislim da sam uspio 'podići' ovaj sport i pokazati da on postaje samo bolji", izjavio je Bolt nakon utrke, pa nastavio:

"Ja sam uradio svoje, a vi odlučite šta sam značio za ovaj sport. Mislim da sam tokom godina pokazao da sam jedinstven. Stvari radim drugačije. Mislim da neće biti niko poput mene."

Na kraju se sjajni sprinter osvrnuo i na samu utrku, te istakao da je loš start kriv za njegovu nešto slabiju izvedbu.

"Start me 'ubija'. Obično to postane bolje iz runde u rundu, ali danas se to nije desilo.  To je ono što me ubilo", dodao je na kraju Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi