Bolt: Gladan sam pobjeda i trofeja

Bolt: Gladan sam pobjeda i trofeja

Usain Bolt naporno trenira kako bi što spremnije dočekao ovogodišnje Igre u Riju. Osvajač šest zlatnih medalja na Olimpijskim igrama želi da nastavi dominaciju u sprinterskim disciplinama te ostane neporažen. 

Iako je posljednjih godina srušio mnoge rekorde i bukvalno pomeo konkurenciju u svim najvećim trkama, Bolt je mišljenja da i dalje mora napredovati kako bi jednog dana dospio u društvo najuspješnijih sportista svih vremena. To je potvrdio i u ekskluzivnom razgovoru za brazilski SporTV.

"Mislim da ne moram više dokazivati da sam uspješan sportista. Ali, ako želim da se nađem u društvu jednog Pelea ili Muhammad Alija, trebao bih još jednom da odbranim titule i uradim nešto što niko prije nije", izjavio je Bolt.

Takođe, Bolt je imao i komentar na sve učestalije dopingovanje u svijetu sporta. 

"Mislim da je to pogrešan put. Moramo biti uzor mlađima i pokazati im kako se snažnom motivacijom i napornim radom može stići do zacrtanih ciljeva. Moramo ih usmjeravati u tom pravcu", dodao je dvostruki olimpijski šampion na 100 i 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi