Bolt kao vihor
Bolt se ne šali

Najbolji atletičar današnjice

Bolt kao vihor

Iako je atletska sezona tek počela, Jamajčanin Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, pokazao je da je u odličnoj formi.

Aktuelni svjetski i olimpijski prvak je to potvrdio mitingu u Ostravi (Češka) na kojem je trijumfovao u trci na 100 metara sa najboljim rezultatom ove godine.

Najbrži sprinter današnjice je, uz malu pomoć vjetra (+2.1 m/s), 100 metara istrčao za 9.77 sekundi, što je samo osam stotinki slabije vrijeme od njegovog svjetskog rekorda postavljenog na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Prema kalendaru takmičenja, Bolt će 7. jula na mitingu u Lozani trčati na 200 metara, a dva dana kasnije u Parizu na 100 i 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.