Bolt najavio povlačenje: Ne želim se sramotiti
FOTO: EPA

Olimpijski šampion

Bolt najavio povlačenje: Ne želim se sramotiti

Najbolji sprinter svih vremena Usain Bolt odlazi u mirovinu nakon Svjetskog prvenstva.

Kontinentalna smotra koja će se u augustu iduće godine održati u Londonu će ujedno biti posljednja za Usaina Bolta (30), što je ovaj trostruki uzastopni olimpijski šampion potvrdio i u razgovoru za ugledni Sky Sports. 

"Znam kada je vrijeme za oproštaj, ne želim se sramotiti", kazao je Bolt i potom nastavio:

"Kada ne bih morao ovako vrijednost da treniram, mogao bih da hodam beskrajno. Što ste stariji morate podnositi veću žrtvu i biti disciplinovaniji. Iskreno, mislim da više nemam tu disciplinu. Vrijedno sam radio da bih dogurao ovdje gdje sam sada. Svjetsko prvenstvo iduće godine će biti moj posljednji nastup", kazao je Bolt. 

Bolt neće učestvovati na OI u Tokiju čak i ako bude za dvije godine bude najbrži na svijetu.

"Znam da za dvije godine neću biti najbrži na svijetu i Oimpijske igre u Riju bile su moje posljednje. Nema šanse da nastupim u Tokiju. Pitao sam ranije Michaela zašto se povukao na vrhuncu. Rekao mi je da je otišao jer je ispunio sve ciljeve. Kada dođete do tačke kada nemate volje za treninzima, onda počnete gubiti utrke i počnete se sramotiti", poručio je Bolt. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi