Bolt: Očigledno se još jednom moram dokazati
Foto: EPA

Bolt pred nastup u Londonu

Bolt: Očigledno se još jednom moram dokazati

M. Šljivak

Vjerovatno najbolji sprinter svih vremena Usain Bolt biće glavna zvijezda Svjetskog prvenstva u atletici koje se od 4. do 13. augusta održava u Londonu.

Bolt u London dolazi sa samo tri trke u nogama ove sezone i uz samo jednu trku ispod 10 sekundi (9.95).

Međutim, 30-godišnji Jamajčanin je spreman da da sve od sebe, ali ga mnogi ne smatraju favoritom u Londonu.

"Iz nekog razloga me ne smatraju za favorita. To je ono što stalno čitam, to je ono što mi moj tim stalno govori. Očigledno se moram još jednom dokazati", rekao je Bolt, te je dodao:

"Zadnju trku sam istrčao za 9.95 sekundi. To pokazuje da idem u dobrom smjeru. Kvalifikacione utrke mi uvijek pomognu i vrijeme je da ponovo krenem", istakao je Bolt.

Kvalifikacione utrke na 100 metara biće održane sutra i u subotu, a u večernjim satima je na programu i veliko finale, gdje ćemo vjerovatno posljednji put gledati jednog od najvećih atletičara svih vremena, Usaina Bolta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi