Bolt ostaje bez konkurencije: Kanađanin propušta SP
Foto: EPA

Andre de Grasse pretrpio povredu tetive

Bolt ostaje bez konkurencije: Kanađanin propušta SP

Legendarni Jamajčanin Usain Bolte je najavio povlačenje iz atletike nakon Svjetskog prvenstva u Londonu koje počinje sutra, a čini se da jedan od Boltovih najvećih konkurenata za zlato neće upotpuniti njegov oproštaj.

Naime, kanadski sprinter Andre de Grasse, osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Riju, neće učestvovati u utrci na 100 metara jer je zadobio povredu tetive. 

De Grasse se povrijedio u ponedjeljak na treningu, a nakon što su obavljene detaljne pretrage ustanovljeno je da se radi o težoj povredi, te da Kanađanin neće moći nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

"Nakon što sam ove sedmice zadobio povredu, veoma sam razočaran što moram obavijestiti sve navijače da neću biti u mogućnosti da se takmičim u Londonu", napisao je De Grasse na svom Twitteru.

Svjetsko prvenstvo u Londonu počinje sutra, a trajat će do 13. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi