Bolt ostaje bez olimpijske medalje?

Nesta Carter pozitivan na doping-testu

Bolt ostaje bez olimpijske medalje?

M. Šljivak

Najbolji sprinter svijeta Usain Bolt mogao bi ostati bez jedne zlatne medalje koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Radi se o zlatu u štafeti 4x100 metara koju je Bolt osvojio sa kolegama iz reprezentacije Nestom Carterom, Asafom Powellom i Michaelom Fraterom.

Britanski mediji tvrde da je Nesta Carter bio pozitivan na doping testu nakon ponovog testiranja uzoraka sa igara 2008. godine.

Nakon još jednog testiranja, kojeg će tražiti Carter, biće odlučeno hoće li se medalje oduzeti njemu i kolegama, te da li će Jamajčanin biti suspendovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi