Bolt po posljednji put trčao na Jamajci
Foto: EPA

Nikada nije imao veću tremu

Bolt po posljednji put trčao na Jamajci

E. Čaušević

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt sinoć je trčao svoju posljednju utrku na 100 metara u svojoj domovini Jamajici.

Bolt je najavio da će se u avgustu ove godine nakon Svjetskog prvenstva u Londonu oprostiti od bavljenja atletikom, a iza sebe ostavlja impresive rezultate i rekorde koje će teško ko oboriti. Bolt je višestruki olimpijski pobjednik, te vlasnik rekorda na 100 i 200 metara.

Jamajčanin je sinoć po posljednji put trčao na domaćem tlu u Kingstonu gdje je održano Grand Prix takmičenje. Stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a ljubitelji atletike napravili su nezaboravnu atmosferu. Bolt je trčao jednu od lošijih utrka u karijeri na 100 metara, ali je svejedno pobijedio s vremenom 10.03 sekundi.

"Sve je bilo odlično, ali nikada nisam bio ovako nervozan. Vjerovatno je ovo jedna od mojih najlošijih utrka. Nisam se takmičio skoro poja godine i samo sam želio ostati zdrav i gledaocima prirediti šou. Htio sam pobjedom da se zahvalim za podršku koju su mi pružali sve ove godine. Atmosfera me slomila, nisam to očekivao. Znao sam da će biti spektakl, ali da će me tako 'pokositi' nisam očekivao. Hvala im na svemu", rekao je Bolt.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi