Bolt: Pomalo sam razočaran

Nakon osvajanja zlata

Bolt: Pomalo sam razočaran

Jamajčanin Usain Bolt je u noći sa četvrtka na petak osvojio zlatnu medalju u trci na 200 metara čime je samo potvrdio svoju dominaciju.

Bolt je ostvario vrijeme 19,78 što mu je bilo dovoljno da osvoji zlato, ali nedovoljno da sruši svoj rekord koji je postavio 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu (19,19).

"Pomalo sam razočaran jer nisam uspio oboriti svoj rekord. Nisam više tako mlad i svjež, polako starim ali zadovoljan sam zlatnom medaljom. Ona je najvažnija. Vrijedno sam radio i fenomenalan je osjećaj još jednom pobijediti", rekao je Bolt nakon pobjede.

Za Bolta je ovo bila ukupno osma medalja na Olimpijskim igrama, a sve su zlatne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi