Bolt se poigravao i umalo izgubio trku, Gatlin ispao
Foto: EPA

Polufinale na 200 metara

Bolt se poigravao i umalo izgubio trku, Gatlin ispao

M. Šljivak

Jamajčanin Usain Bolt imao je najbolje vrijeme u polufinalu trke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Riju.

Bolt je trčao u drugoj polufinalnoj trci, te je lagano ostvario plasman u finale s vremenom 19.78, a iza sebe je ostavio Kanađanina Andrea De Grassea, koji je s 19.80 zabilježio drugo najbolje vrijeme kvalifikacija, ali je i umalo iskoristio Boltovo poigravanje u samom finišu trke.

Čovjek s najboljim vremenom ove sezone, Amerikanac Lashawn Merritt, trčao je u polufinalu 19.94 i ovaj trio je jedini imao rezultat ispod 20 sekundi.

U finalu nećemo gledati srebrnog iz utrke sa 100 metara Justina Gatlina. On je bio tek treći u svojoj grupi sa rezultatom 20.13, te mu je za jedno mjesto i po rezultatu finale izmaklo.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi