Bolt šesti put proglašen za najboljeg atletičara godine
Foto: EPA

Sasvim zasluženo

Bolt šesti put proglašen za najboljeg atletičara godine

Usain Bolt proglašen je rekordni šesti put za najboljeg atletičara godine, u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF). 

Sprinter sa Jamajke je u Riju treći put uzastopno osvojio tri zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara i štafeti 4 x 100 metara.

"Živim za trenutke kad ušetam u stadion i čujem huk s tribina, a u Riju je bilo fenomenalno. Navijači su jedan od glavnih razloga zašto sam još godinu dana odlučio nastupati, jer ne žele da odem u mirovinu. Moram im na tome zahvaliti", rekao je Bolt.

Za najbolju atletičarku proglašena je etiopska dugoprugašica Almaz Ayana. Ona je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila zlatnu medalju u trci na 10.000 metara i usput oborila svjetski rekord star 23 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije