Bolt: U životu se takve stvari dešavaju

Odustao od jedne medalje

Bolt: U životu se takve stvari dešavaju

E. Škorić

Najbrži čovjek na planeti Usain Bolt odustao je od jedne zlatne medalje.

Bolt je osvojio devet zlatnih medalja, no ona osvojena u štafeti na Olimpijskim igrama u Pekingu mu je oduzeta jer je njegov timski kolega Nesta Carter bio pozitivan na zabranjene supstance.

Sada Boltu ostaje da sačeka razvoj situacije, no već je, kako kaže, odustao od jednog zlata i svjestan je da se takve stvari dešavaju.

"Naravno da sam u početku bio razočaran, ali u životu se takve stvari dogode. Nisam tužan, čekam da vidim šta će se desiti, hoće li se Nesta žaliti ili šta već. Dakle, sada mi ostaje da sačekam šta će biti, ali ja sam ionako odustao od te medalje", kazao je Bolt.

Pored Bolta, bez medalje su ostali i njegove timske kolege Michael Frater i Asafa Powell, kao naravno i Nesta Carter zbog čijeg su dopinga izgubili najveće moguće priznanje u sportu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi