Bolt: Žalim što sport nisam shvatao ozbiljnije
EPA

Dobio prestižnu nagradu

Bolt: Žalim što sport nisam shvatao ozbiljnije

Jamajčanin Usain Bolt dobio je rekordni šesti put nagradu IAAF-a za najboljeg atletičara godine. 

Prestižno priznanje Bolt je dobio jer je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio tri zlatne medalje, kao i na Igrama u Pekingu i Londonu, a na ceremoniji u Monte Carlu je priznao da je u karijeri mogao napraviti mnogo više. 

"Sad mi je žao što sport nisam shvatao ozbiljnije u mlađim godinama, mogao sam napraviti puno više u karijeri", kazao je Bolt i potom nastavio:

"Više sam se oslanjao na svoj talenat, a ne na trening. Možda bi u tom slučaju nastupio i na četvrtim Olimpijskim igrama, a ovako gledat ćete me samo još jednu godinu", istakao je Bolt koji je u narednoj godini najavio oproštaj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi