Bolt želi srušiti i Johnsona
Bolt želi biti najbrži i na 400 metara

Nakon što je najbolji na 100 i 200 metara

Bolt želi srušiti i Johnsona

Nakon što je osvojio sve na 100 i 200 metara, te u štafeti, sa najboljim rezultatima ikada istrčanim u svijetu, Jamajčanin Usain Bolt želi biti najbolji i na 400 metara.

Podsjetimo, vlasnik najboljeg rezultata na 400 m je sjajni Amerikanac Michaela Johnsona koji je svjetski rekord postavio na Svjetskom prvenstvu 1999. u Sevilli, a iznosio je 43.18.

“Johnsonov je rekord mnogima trn u oku. Svi žele biti ti koji će ga skinuti, a ja ću mu se posvetiti 2010. godine“, kazao je Bolt.
Najbolje vrijeme i mjesto je za takav poduhtav je SP u Berlinu 2010. godine.
Stručnjaci kažu da bi Bolt nije krenuo sa slavljem nakon 75 metara u trci na stotku istrčao nevjerovatan rezultat od 9.55.
“Znao sam nakon 75 metara da sam najbolji i bio sam presretan što naslov prvaka prvi put odlazi u Jamajku. Stoga me vrijeme nije interesovalo.“


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.