Bolt: Želim ići na 200 metara ispod 19 sekundi

Cilj najbržeg na svijetu

Bolt: Želim ići na 200 metara ispod 19 sekundi

Najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt otkrio je svoj novi cilj - istrčati 200 metara za manje od 19 sekundi.

Boltov svjetski rekord na 100 metara iznosi 9,58 sekundi, a na 200 metara 19,19 sekundi. Oba rekorda je postavio na svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine.

"Ukoliko ću imati savršenu sezonu bez povreda vjerujem da mogu oboriti svjetski rekord na 100 metara, međutim moj lični cilj bit će pokušati istrčati 200 metara za manje od 19 sekundi," istakao je svjetski rekorder na 100 i 200 metara i vlasnik šest zlatnih olimpijskih medalja.

Pored toga, Bolt se dotakao i problema sa dopingom, s obzirom da je šest atletičara i atletičarki sa Jamajke bilo pozitno prošle godine. Među njima su bili i Asafa Powell te Veronica Campbell Brown.

"Nije to bio ozbiljan doping, ali je svakako loša vijest za sport. Atletičari nisu namjerno uzimali doping, međutim svejedno je to bio skandal," poručio je Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.