Boltu previše tri discipline

Jamajčanin odlučio

Boltu previše tri discipline

Usain Bolt, olimpijski i svjetski prvak na 100 i 200 metara, najbrži čovjek planete, odbacio je mogućnost da se na Olimpijadi u Londonu, 2012. godine, pored dvije sprinterske trke (100 i 200 metra) takmiči i na 400.

“Ukoliko bude sve u redu u Londonu ću trčati u dvije discipline. Da li će to biti na 100 i 200 metara, ili na 200 i 400 odlučiću kada dođe vrijeme za to, ali svakako da neću u sve tri discipline. Nikada nisam rekao da ću tako nešto pokušati. Neko me je pogrešno shvatio”, istakao je Bolt.

Disciplina od 400 metara mogla bi biti sljedeći veliki izazov za Bolta, koji na ovoj dionici ima vrijeme od 45,28 sekundi, koje je znatno lošije od svjetskog rekorda (43,18) koji je u vlasništvu slavnog Michaela Johnsona iz SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.