Bon Jovi želi kupiti Buffalo Billse
Jon Bon Jovi u društvu quarterbacka Patriotsa Tomom Bradyjem

Bon Jovi želi kupiti Buffalo Billse

Poznati rok pjevač Jon Bon Jovi ima namjeru kupiti NFL tim Buffalo Billse.

Nakon smrti vlasnika Billsa Ralpha Wilsona pojavila se informacija da je popularna momčad Buffalo Bilsa na prodaju, iako još uvijek nema zvanične potvrde iz tog kluba.

Jon Bon Jovi već dugi nizi godina pokušava kupiti neki od klubova iz NFL-a, a sada je pokazao interes za Billse. Međutim, Jon to ne može sam, pa je pronašao i zainteresovane investitore.

Jonovo bogatstvo se procijenjuje na oko 290 miliona dolara, dokje minimalna vrijednost Buffala milijarda dolara. 

Poznati pjevač će svoj novac vjerovatno investirati u kanadsku grupaciju Maple Leafs Sports and Entertainment koja u svom vlasništvu ima NBA tim Toronto Raptorse i NHL tim Toronto Maple Leafse, a onda bi ta bogata grupacija pokušala kupiti Billse.

Ukoliko grupacija bude zainteresovana za kupnju Billsa, potrebno je da dobije dozvolu i 75 posto vlasnika ostalih klubova u ligi. Za prodaju bilo kojeg kluba u ligi potreban je potpis 24 vlasnika od 32 kluba koliko ih se takmiči u NFL-u.

Top Komentari

edotestfb
@edotest ahahahshs
1 0
edotestfb
@edotest nesto je bilo al dobro
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.