Borba godine u najavi: Velasquez protiv Werduma za pojas!

UFC najavio borbu

Borba godine u najavi: Velasquez protiv Werduma za pojas!

M. Šljivak

UFC je odredio datum meča koji bi mogao obilježiti 2015. godinu.

Cain Velasquez i Fabricio Werdum, boriće se za ujedinjenje UFC titule u teškoj kategoriji, a borba bi se trebala održati u junu.

Borba UFC velikana bi se trebala održati u Mexico Cityju na UFC-u 188, kada bismo mogli saznati ime prvaka u teškoj kategoriji.

Velasquez u svom vlasništvu drži pojas. Međutim, zbog problema s povredama nije mogao braniti pojas, te je UFC organizovao meč za privremenog prvaka.

Werdum je u meču za privremenu titulu nokautirao Marka Hunta u drugoj rundi, ali mu za pet mjeseci slijedi možda i najveći izazov u karijeri, duel s Velasquezom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije