Borba Klička i Furyja kroz fotografije

Spektakl u Düsseldorfu

Borba Klička i Furyja kroz fotografije

Tyson Fury, irski bokser romskog porijekla, došao je u Düsseldorf i pred 50.000 navijača napravio jednu od najvećih senzacija u historiji boksa. 

Britanski div je u nevjerovatnom meču pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička nakon jednoglasne sudijske odluke i uzeo mu pojaseve po WBA, WBO i IBF verziji, a nakon pobjede je zaplakao pa uzeo mikrofon i zapjevao. 

"Hvala jedinom Bogu. Pobijedio sam velikog šampiona Vladimira Klička. Ostvario mi se san. Radio sam tako naporno za ovo. Ne mogu vjerovati da sam uspio", kroz suze je kazao Britanac nakon velike pobjede.

Fury, kojem su bokserski stručnjaci predviđali poraz, bio je naglašeno bolji od prve do posljednje runde, te je u konačnici slavio uvjerljivom bodovnom odlukom sve trojice sudaca 3-0 (115-112, 115-112, 116-111). Moralo je tako i biti jer sve ostalo bila bi sušta nepravda.

Spektakl u Düsseldorfu zabilježen je i kroz objektiv svjetskih medija, a fotografije možete pogledati u našoj galeriji. Istinski spektakl. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije