Borci s naših prostora koji su kročili u UFC

Nekoliko vrhunskih imena UFC sporta

Borci s naših prostora koji su kročili u UFC

Dž. Mrakić

MMA je sport koji je definitivno u ekspanziji, a iz dana u dan postaje sve popularniji i na našim prostorima.

Amaterski boks, profesionalni boks i K-1 uveliko su praćeni u zemljama koje se činile nekadašnju Jugoslaviju. Braća Tadić, Mate Parlov, Marijan Beneš u „ono vrijeme“, u ovo novije Adnan Ćatić, Štefan Leko samo su neka od imena čijim smo se pobjedama u ringovima širom svijeta itekako radovali.

Ipak, MMA je prethodnih godina neopravdano bio zapostavljen, što je itekako začuđujuće iz razloga što, kako i samo ime sporta otkriva, predstavlja mješavinu svih borilačkih sportova. 

U nastavku se upoznajte sa svim borcima s prostora nekadašnje Jugoslavije koji su se okušali u UFC-u, šta su ostvarili u najvećoj borilačkoj promoiciji na svijetu i za koliko su bogatiji izašli nakon odrađenih borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.