Borilački svijet u šoku: Preminuo bivši UFC borac

Nakon nokauta se više nije probudio

Borilački svijet u šoku: Preminuo bivši UFC borac

Borilački svijet zavijen je u crno.

Bivši UFC borac Tim Hague (34) preminuo je od posljedica brutalnog nokauta u bokserskom meču. 

Naime, kanadski borac se borio protiv Adama Braidwooda u Shaw Conference Centru u Edmontonu prošlog petka, a ovaj meč je po njega završio jako loše. Braidwood ga je nokautirao, a Hague je nakon toga završio u komi. 

Nakon što je transportovan u bolnicu ustanovljeno mu je teško krvarenje u mozgu. Uslijedila je hitna operacija, nakon koje su ga doktori zadržali u komi. Nažalost, Tim se nije probudio. 

Hague je preminuo u nedjelju navečer u bolnici u Edmontonu, potvrdila je porodica u poruci na Facebook profilu njegove sestre Jackie Neil.

"S nevjerovatnom tugom, bolom i slomljena srca obavještavamo vas da je Tim danas preminuo. Bio je okružen porodicom, slušao je svoje omiljenu muziku. Nedostajaće nam tako puno. Molimo vas da poštujete privatnost porodice tokom ovog teškog vremena", napisala je na Facebooku njegova sestra.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije