"Bosanski bombarder" na UFC 203

Hadžović protiv Japanca

"Bosanski bombarder" na UFC 203

M. Šljivak

MMA borac iz Bosne i Hercegovine, Damir Hadžović, biće dio UFC 203 eventa koji će se 10. septembra održati u Clevelandu.

U svom drugom nastupu u elitnom MMA društvu, popularni "bosanski bombarder", za rivala će imati Japanca Yusukea Katsuyu (9-2-2).

Katsuya je jako opasan borac. Naziva se majstorom za predaju, jer je osam od devet pobjeda ostvario na taj način.

Hadžović je u jedinom dosadašnjem nastupu u UFC-u zabilježio poraz. U aprilu ga je u Zagrebu pobijedio Rus Maibek Taisumov, ali će novu priliku da se dokaže imati za nešto više od dva mjeseca.

UFC je na rasporedu 10. septembra u Clevelandu, a na ovom eventu će Stipe Miočić po prvi put braniti pojac prvaka teške kategorije protiv Alistaira Overeema.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi