Bošnjak nastupa na AIBA Svjetskom prvenstvu

Može li do norme za Rio?

Bošnjak nastupa na AIBA Svjetskom prvenstvu

Dž. Mrakić

Od 5. do 15. oktobra u Dohi održat će se 18. izdanje Svjetskog prvenstva u amaterskom boksu.

Jedini bh. takmičar koji je ispunio normu za SP i koji se nalazi u Kataru jeste Džemal Bošnjak, naš bokser koji učestvuje u kategoriji do 81 kilogram.

Pored Bošnjaka, u borbi za što bolji plasman bit će još 26 boksera, a ovo će našem predstavniku biti četvrti nastup na Svjetskom prvenstvu. Vrijedi istaći da je na svjetskoj rang listi trenutno na 37. poziciji, a na posljednjem Svjetskom prvenstvu u kazahstanskom Almatyju zauzeo je 10. mjesto.

Ukoliko bi ponovio ovaj uspjeh, Bosna i Hercegovina bi skoro pa sigurno imala predstavnika u amaterskom boksu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.