Bošnjak: Opet sam pokraden!

Vidno izrevoltiran Džemal Bošnjak

Bošnjak: Opet sam pokraden!

Dž. Mrakić

Najbolji bh. bokser Džemal Bošnjak poražen je u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Dohi.

On se za prolazak u 16 najboljih poluteškaša svijeta susreo s Turčinom Hakanom Nuraydinom, a na kraju borbe pobjedu je odnio turski predstavnik podijeljenom odlukom sudaca (2:1).

Povodom ispadanja već u 1. kolu Svjetskog prvenstva, odlučili smo kontaktirati našeg boksera, koji je, zaista, imao šta za reći.

„Da sam znao da će mi se ovako nešto desiti, ne bih ni dolazio. U svakoj rundi sam bio bolji, to je prepoznala i publika koja je izviždala odluku sudaca. Prije ste se mogli žaliti na njihovu odluku i na taj način, ako se utvrdi da ste stvarno bili bolji, slaviti pobjedu. Međutim, mogućnost žalba prije koju godinu je ukinuta, sistem je sada jednostavno takav da mogu manipulisati kako žele. Opet sam pokraden. Ma, ovo je smješnija odluka od one u Bakuu“, izjavio je vidno izrevoltirani Bošnjak za SportSport.ba.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da kontroverzne odluke sudaca idu na štetu našeg boksera. Na Evropskim igrama u Bakuu ove godine, u borbi koja mu je mogla donijeti najmanje bronzanu medalju, pretrpio je poraz od Valentina Manfredonije podijeljenom odlukom sudaca, iako je, po mišljenju mnogih, trebao slaviti ubjedljivu pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.