Bošnjak saznao protivnika u 1. kolu Svjetskog prvenstva

Hrgović slobodan

Bošnjak saznao protivnika u 1. kolu Svjetskog prvenstva

Dž. Mrakić

U Dohi je jučer održano žrijebanje za učesnike 18. izdanja Svjetskog prvenstva u amaterskom boksu.

Jedan od takmičara je i Džemal Bošnjak, najbolji bh. bokser, koji će se za prolazak među 16 najboljih u kategoriji do 81 kg boriti sa Hakanom Nuraydinom.

Za razliku od našeg predstavnika, kojem je ovo četvrto Svjetsko prvenstvo u karijeri, Turčinu je ovo premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u ovoj kategoriji.

Što se tiče ostalih boksera s naših prostora, prvi protivnik Hrvoju Sepu (81 kg), bronzanom s posljednjeg Evropskog prvenstva u Bugarskoj, bit će Juan Carrillo Palacio, dok je aktuelni evropski prvak Filip Hrgović slobodan u 1. kolu kategorije preko 91 kg. 

Slovenac Aljaz Veko u kategoriji do 75 kg plasman dalje tražit će preko predstavnika Bocvane, Zibanija Chikande.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.