Bošnjak: Zadovoljan sam pobjedom, spreman sam za EP

Džemal Bošnjak slavio u Hamburgu

Bošnjak: Zadovoljan sam pobjedom, spreman sam za EP

Dž. Mrakić

Džemal Bošnjak, najbolji bokser koji se bori pod zastavom Bosne i Hercegovine, imao je razloga za zadovoljstvo nakon jučerašnjeg meča protiv Alexandrua Machedona.

Naš bokser je u meču, koji je u organizaciji APB-a (AIBA profesionalni boks), slavio protiv rumunskog predstavnika jednoglasnom odlukom 3:0. Iako je meč, koji se održao u Hamburgu, završen tek nakon regularnih šest rundi, isti je mogao biti okončan znatno prije.

"Bio je u nokdaunu već u prvoj rundi. Ipak, to ga nije poremetilo i bio je izuzetno kvalitetan protivnik sinoć. Kondiciono je veoma visoko stojao, tako da sam itekako zadovoljan ovom pobjedom", bile su prve impresije našeg boksera nakon dobijenog meča.

U Sofiji ga za pet dana očekuje Evropsko prvenstvo.

"Osjećam se spremnim, meč protiv Machedona bio je dobra uvertira za nadolazeće prvenstvo. Učinit ću sve kako bih opravdao vlastita, ali i očekivanja svih onih koji me podržavaju, tako da se nadam da neću razočarati".

Za kraj se osvrnuo na podršku OKBiH, koji ga je uvrstio među 11 odbranih stipendista za Olimpijske igre naredne godine.

"Moram istaći da je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine jedina institucija koja mi daje značajnu podršku. Iskoristio bih ovu priliku da im se zahvalim na svemu što su do sada učinili", zaključio je naš najbolji bokser u razgovoru za SportSport.ba.

Vrijedi istaći da je Bošnjak, kao predstavnik Bosne i Hercegovine, bio bh. sportista s najboljim šansama za osvajanje prve medalje za našu državu na Evropskim igrama. 

Ipak, u meču koji mu je mogao donijeti najmanje bronzu, skandaloznom i nekorektnom odlukom sudaca zaustavljen je u četvrtfinalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti