Boston i Papelbon izbjegli arbitražu

MLB vijesti

Boston i Papelbon izbjegli arbitražu

Boston Red Soxi i Jonathan Papelbon postigli su sporazum oko novog jednogodišnjeg ugovora prema kojem će Papelbon ostati u Bostonu za 9,35 miliona dolara.

Tako su klub i igrač izbjegli da o nastavku karijere Papelbona odlučuje sud. Naime, prema pravilima MLB-a ukoliko igrač i klub n euspiju dogovoriti cijenu, onda se cijena odluči arbitražnim putm.

Papelbon je treći igrač koji se u posljednja dva dana dogovorios Bostonom oko ostanka u klubu. Prije njega su to učinili Manny Delcarmen koji će primati 905.000 dolara i Ramon Ramirez koji će za godinu dana primiti 1,1 milion dolara.

Ostaje još samo da se Red Soxi dogovore oko produženja suradnje sa Jeremyjem Hermidom. Igrač traži 3,8 miliona dolara, dok Boston daje 2,9 miliona dolara. Ako se ne dogovore sud će izreći neku srednju cijenu koju su obavezni prihvatiti i klub i igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.