Boston ponovo bolji od Yankeesa

Basseball

Boston ponovo bolji od Yankeesa

Igrači NY Yankeesa jednostavno nemaju rješenje za igru Bostona. I u njihovom petom međusobnom duelu pobjedu su odnijeli igrači iz Bostona. LA Dodgers ne znaju za poraz.

Predvođeni sjajnim Jasonom Bayem koji je ostvario tri run-homera Boston RS su upisali svoju petu pobjedu iz pet međusobnih duela protiva najvećih rivala NY Yankeesa. Ovakav niz pobjeda Boston nije imao još od 1985. godine.

LA Dodgers su protiv Arizone upisali svoju dvanaestu domaću pobjedu u nizu i tako izjednačili rekord Detroita iz 1911. godine, i ukoliko ostvare još jednu pobjedu oboriće taj rekord. Ovo je Dodgersima dvadeseta pobjeda ove sezone i sada su na skoru 20-8, što im je najbolji start sezone još od 1983.

Rezultati:

Toronto - Cleveland 10:6, Chicago Cubs - San Francisco 2:6, Tampa Bay-  Baltimore 6:3, Settle - Texas 2:7, Atlanta - NY Mets 3:4, NY Yankees - Boston RS 3:7, Pitsburgh - Milwaukee 5:8, Detroit - Minesota 9:0, Florida - Cinncinati 0:7, Kanzas - Chicago WS 8:7, ST.Louis - Philadelphia 7:10, Oakland - LA Angels 3:5, San Diego - Colorado 2:1 i LA Dodgers - Arizona 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.