Bouhanni pobjednik prve etape

Krenula utrka Paris - Nica

Bouhanni pobjednik prve etape

Francuz Nacer Bouhanni (FDJ) pobjednik je prve etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke Paris-Nice, koja se boduje za WorldTour, vožene sa startom i ciljem u pariškom predgrađu Mantes-la-Jolie u dužini od 162.5 kilometra.

Bouhanni je u završnom sprintu bio uspješniji od drugog Nijemca Johna Degenkolba (Giant) i trećeg Belgijanca Giannija Meeresmana (Omega Pharma-Quickstep). Utrka starta  u Mantes-la-Jolie, sjevero-istočno od Pariza i kreće prema jugu, završivši sedam dana kasnije u Nici. Za razliku od posljednjih izdanja utrke, ove godine utrka se neće završiti s ITT do Col d'Eze.

Početak utrke obilježila je mala konkfuzija nakon povlačenja aktuelnog prvaka Richiea Portea. Tasmanijac je u posljednjem trenutku prebačen na Tirreno-Adriatico etapnu utrku u Italiji koja počinje naredne sedmice nakon što je njegov suvozač tima Sky, Tour de France pobjednik Chris Froome bio prisiljen
da odustane zbog povrede leđa.

Rezultati 1. etape:
1. Nacer Bouhanni (Fra/FDJ) 3:53:11
2. John Degenkolb (Njem/Giant)         
3. Gianni Meersman (Bel/Omega Pharma – Quick-Step)
4. Jose Joaquin Rojas (Špa/Movistar)       
5. Tyler Farrar (SAD/Garmin)           
6. Bryan Coquard (Fra/Europcar)         
7. Luca Wackermann (Ita/Lampre)         
8. Fabio Felline (Ita/Trek)           
9. Fabio Sabatini (Ita/Cannondale)        
10. Francesco Gavazzi svi u vremenu pobjednika....

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.