Bowling liga BiH: Porazi vodećih ekipa

Bowling liga BiH: Porazi vodećih ekipa

A. Beganović
Teme:

Proteklog vikenda odigrano je 15. kolo Bowling lige Bosne i Hercegovine u kojem su vodeće ekipe, Strike i Zenikom pretrpjele poraze.

Pin Palsi se polako promovišu u najveće iznenađenje lige. U ovom kolu su odigrali još jedan odličan meč u kojem su savladali Strike, vodeći tim grupe A, rezultatom 7:3 čime su se učvrstili na trećem mjestu grupe B.

U drugom derbiju kola vodeći tim grupe B, Zenikom, je pokleknuo pod silnim udarima prošlogodišnjih prvaka Hambonea koji se sada nalazi samo jedan poen iza vodećeg Strike-a. Rezultat je bio 9:1 za Hambone.

U ostalim susretima nije bilo većih iznenađenja. Minex-Zenica je savladao Flin'stonese sa 8:2, a i Dalcom je nastavio pozitivan niz pobjedom 7:3 protiv Time outa. Club 072 je konačno odigrao dobar meč u kojem je savladao Amputirac sa 7:3. Popularni Pio/Mio je ostvario treću ovosezonsku pobjedu protiv ekipe Nektar rezultatom 8:2. Ekipa Mostara je odigrala dva susreta i u prvom su odigrali 5:5 sa ekipom Ultre, dok su u drugom meču lagano savladali Walter rezultatom 8:2.  

Rezultati 15. kola:

Pio/Mio – Nektar 8:2

Strike – Pin Pals 3:7

Flin'stones – Minex-Zenica 2:8

Dalcom – Time out 7:3

Hambone – Zenikom 9:1

Club 072 – Amputirac 7:3

Mostar – Ultra5:5

Walter – Mostar2:8

Slobodna je bila ekipa Čelika

Tabela grupe A: Strike 24, Hambone 23, Dalcom 21...

Tabela grupe B: Zenikom 25, Minex-Zenica 23, Pin Pals 19...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije