Bowling liga BiH: Poznata četiri učesnika play offa

Bowling liga BiH: Poznata četiri učesnika play offa

A. Beganović
Teme:

Nakon 19. kola Bowling lige BiH poznata su 4 učesnika play offa, dok se borba za preostala dva mjesta dodatno zaoštrila. 

Ekipa Mostara je iza sebe imala jako aktivnu sedmicu. U nedjelju su nadoknadili dva ranije odgodjena susreta i doživjeli su dva poraza od Hambonea 9:1 i Club 072 rezultatom 7:3. U petak su ponovo gostovali, a ovaj put su ponovili lošu formu i poraženi su od Flin'stonesa 8:2 i Dalcoma 10:0.

Međutim, derbi kola, a možda i dosadašnjeg dijela prvenstva odigrale su dvije prvoplasirane ekipe u grupama Strike i Zenikom. Neočekivano lako je ekipa Strike došla do pobjede u ovom susretu. Rezultat je bio visokih 8:2. Pobjedom je Strike zadržao prednost od boda nad drugoplasiranim Hamboneom u grupi A gdje nas očekuje uzbudljiva borba i za prvo i za treće mjesto za koje konkurišu čak tri ekipe.

Minex-Zenica kao da je osjetio priliku da uhvati prvo mjesto i nije dozvolio niti jedan set poen ekipi Pio/Mio, te su sada izjednačeni sa Zenikomom na vrhu tabele grupe B. Hambone je i protiv Pin Palsa nastavio demonstrirati vrhunski bowling, a kojem Pin Palsi još uvijek nisu dorasli. Rezultat u ovom susretu je bio 8:2, Hambone i dalje puše za vrat ekipi Strikea, a Pin Palsi su ovim porazom prepustili treću poziciju ekipi Amputirca koji je lagano savladao Walter sa 9:1.

Amputirac ima odigran susret više, ali i nešto lakši raspored do kraja sezone tako da će biti čudo ako se Pin Palsi vrate na play off poziciju. Ultra i Time out su odigrali meč bez rezultatskog značaja, a pokazalo se još jednom da su se ove sezone usavršili za neriješen rezultat, 5:5 je bio ishod ovog susreta.

Zaostali susreti 17.kola:

Mostar – Hambone 1:9

Club 072 – Mostar7:3

Rezultati 19.kola:

Strike – Zenikom8:2

Club 072 – Čelik9:1

Pio/Mio – Minex-Zenica0:10

Ultra – Time out5:5

Hambone – Pin Pals8:2

Walter – Amputirac1:9

Mostar – Flinstones2:8

Dalcom – Mostar10:0

Slobodna je bila ekipa Nektara

Tabela Grupe A: Strike 32, Hambone 31, Dalcom 25, Club 072 24...

Tabela Grupe B: Zenikom 29, Minex-Zenica 29, Amputirac 22, Pin Pals 22...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.