Bowling liga BiH: Strike i Zenikom jesenji prvaci

Bowling liga BiH: Strike i Zenikom jesenji prvaci

O. Lekić
Teme:

Kompletiran je jesenji dio prvenstva Bosne i Hercegovine u bowlingu. Jesenji prvaci u dvije ligaške grupe su ekipe Strike i Zenikom. Slijedi ligaška pauza koja će trajati do 13. 01. 2015. godine.

GRUPA A:

Jesenji prvaci grupe A su igrači ekipe Strike koji su u odigranih devet kola ostvarili sedam pobjeda, te po jednom odigrali neriješeno i bili poraženi. Ni ove sedmice nisu dozvolili iznenađenje, Pio/Mio nije mogao parirati tako da su Strike-ovci lagano došli do dva nova boda.

Dalcom je do ovog kola bio vjerni pratilac ekipe Strike, međutim u ovom kolu ih je iznandila momčad Ultre koja je iskoristila dozu potcijenjivanja i upisala prve bodove u ovoj sezoni. Vidjećemo da li za Ultru dolaze bolji dani, ali Dalcomu sigurno predstoji žestoko proljeće u borbi za jedno od prva tri mjesta koja vode u play off. Flin'stonsi su bez većih problema savladali Walter te su zadržali korak za vodećim ekipama. U derbiju kola Hambone je visoko porazio Club 072 i dodatno zakomplikovao ionako žestoku borbu za play off.

Rezultati 9. kola, grupa A:

Pio/Mio – Strike 2:8

Walter – Flin'stones 2:8

Dalcom – Ultra3:7

Club 072 – Hambone 1:9

Tabela: Strike 15, Dalcom 13, Flinstones 12, Hambone 12...

GRUPA B:

Ekipa Zenikoma je jesenji prvak u grupi B. Višestruki prvaci i osvajači kupa BiH su dominirali prvim dijelom sezone i sasvim zasluženo su na prvom mjestu. U ovom kolu su još jednom pokazali svoju snagu, savladali su Amputirce sa 9:1.

Za vrat im puše ekipa Minex-Zenica koja je ove sedmice pauzirala i sa 13 poena iz 8 susreta su na drugom mjestu. Pin Palsi nisu dozvolili iznenađenje, lagano su savladali ekipu Nektara sa 10:0, dok je ekipa Mostara u svom duplom programu ostvarila dvije vrijedne pobjede protiv Time outa i Čelika, čime su se novajlije u ligi probili na četvrto mjesto tablice grupe B u kojoj sada šest ekipa ima realne šanse za jedno od prva tri mjesta.

Rezultati 9. kola, grupa B:

Pin Pals – Nektar10:0

Amputirac – Zenikom1:9

Time out – Mostar2:8

Mostar – Čelik 9:1

Tabela: Zenikom 15, Minex-Zenica 13, Pin Pals 11, Mostar 11, Mostar 11, Time out 11...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.