Božiču etapa Greipel i dalje vodi
Božič slavi u cilju

Opet završni sprint odlučio pobjednika

Božiču etapa Greipel i dalje vodi

M. Maksimović
Teme:

Pomalo iznenađujuće, Slovenac Borut Božič (Vacansoleil) ostvario je pobjedu u šestoj etapi Vuelte. Božič je stigao do pobjede u završnom sprintu ispred Amerikanca Tylera Farrara (Garmin-Slipstream) i Talijana Danielea Bennatija (Liquigas).

Vodeći u ukupnom poretku Nijemac André Greipel je današnju etapu završio na desetom mjestu, pa i dalje drži vodstvo u ukupnom poretku sa šest sekundi prednosti u odnosu na Toma Boonena, dok je Daniele Bennati u zaostatku devet sekundi.

Današnja etapa se vozila na relaciji Xativa - Xativa  a ukupno je bila duga 185 kilometara.Rana faza utrke je pripala četvorki u kojoj su bili Jose Antonio Lopez, Aitor Perez, Matthe Pronk i Bingen Fernandez, a posebno je bio raspoložen  Jose Antonio Lopez vozač teama Andalucía - Cajasur koji je prvi prošao dva uspona, Alto de Muelu odnosno Alto de Milares.

U završnici utrke se pokušao odlijepiti Philippe Gilbert, ali niti on nije izdržao ritam pa smo opet ogledali završni sprint u kojem je  Božič slavio u vremenu 4:40.50.
Rezultati 6.etape:
1.Borut Božič (Slo) Vacansoleil 4:40.50  
2.Tyler Farrar (USA) Garmin-Slipstream    
3.Daniele Bennati (Ita) Liquigas    
4.Davide Viganò (Ita) Fuji-Servetto    
5.Tom Boonen (Bel) Quick Step    
6.Leonardo Duque (Col) Cofidis    
7.Sébastien Chavanel (Fra) Française des Jeux    
8.Cadel Evans (Aus) Silence-Lotto    
9.Marcel Sieberg (Ger) Columbia-HTC    
10.André Greipel (Ger) Columbia-HTC   


Ukupni poredak:
1.André Greipel (Ger) Columbia-HTC 24:21.13  
2.Tom Boonen (Bel) Quick Step +0.6  
3.Daniele Bennati (Ita) Liquigas +0.9  
4.Tyler Farrar (USA) Garmin-Slipstream +0.9  
5.Fabian Cancellara (Swi) Saxo Bank +0.18  


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti