Bradfordu zagarantovanih 50 miliona dolara

Sjajni dodavač oborio Stafordov rekord

Bradfordu zagarantovanih 50 miliona dolara

Nakon dugo pregovora St. Louis Ramsi su se uspjeli dogovoriti  s prvim pickom ovogodišnjeg drafta Samom Bradfordom, koji je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 78 miliona dolara, od čega je 50 miliona zagarantovanog novca.

50 miliona dolara garancije na ugovor je najveća garancija u historiji NFL-a. Prošlogodišnji prvi izbor Matt Staford iz Detroita je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 72 miliona dolara uz garanciju od 41.2 miliona, što je dosad bila najveća garancija. Iz Ramsa su saopštili da je ugovor vrijedan 78 miliona dolara, ali izvori bliski ESPN-u kažu da je ugovor vrijedan 86 miliona dolara.

Sam Bradford, bivši dodavač Oklahome, okarakterisan je kao igrač koji će Ramse vratiti na puteve stare slave. Momčad iz St. Louisa nije uspjela ući u doigravanje u posljednjih šest sezona. Prošle godine su pod vodstvom trenera Stevea Spagnoula imali skor 1-15, a u posljedne tri sezone su ostvarili skor 6-42.

Bradfordovi menadžeri, Tom Condon i Ben Dogra, pokazali su se kao odlični pregovarači s ljudima iz St. Louisa. Naime, njih dvojica su prošle godine uspjeli za Jasona Smitha od čelnih ljudi Ramsa dobiti petogodišnji ugovor vrijedan 62 miliona dolara uz garanciju od 33 miliona dolara.

Od Bradforda se očekuje mnogo. Iako je prošle sezone zbog problema s desnim ramenom igrao vrlo malo, njegova statistika iz sezone ranije pokazuje da se radi o vrhunskom igraču. Bradford je u sezoni 2008/2009 u dresu Oklahome osvojio 4.721 yardu i imao 50 TD dodavanja uz samo osam izgubljenih lopti. Te sezone je proglašen i najboljim mladim igračem ispred Tima Tebowa i Colta McCoya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.