Brazilci i Amerikanci za naslov u Firenzi

Final Six Svjetske lige

Brazilci i Amerikanci za naslov u Firenzi

U finalu ovogodišnjeg izdanja Svjetske lige igrat će Brazil i Sjedinjene Američke Države. Brazilci su do sada devet puta osvajali Svjetsku ligu, pet puta zaredom. Posljednji put su slavili u Cordobi 2010. godine kada su u finalu nadigrali Rusiju.

Ovaj put su u polufinalu završnog Final Six turnira u Firenzi savladali domaćina Italiju 3:0, po setovima 25:11, 25:23 i 25:20. Lucarelli je izborio 13 poena, Saatkamp 11. Kod selekcije Italije najbolji je bio Buti sa 10 poena.

Iranci su napravili puno ulaskom u polufinale, ali protiv Amerikanaca u polufinalu nisu imali previše šansi.
Također je meč završen u tri seta, 25:18, 25:22 i 25:16. Odličan u pobjedničkoj selekciji je bio Taylor Sander sa 17 poena. U poraženoj reprezentaciji, Amir Ghafour je bio iznad ostalih sa deset poena. Amerikanci su do sada samo jednom bili pobjednici Svjetske lige, 2008. godine u Riu. Imaju i jedno finale, iz Sofije 2012. godine.


Polufinala:
Italija - Brazil 0:3
Iran - USA 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.