Brazilci idu po četvrti uzastopni naslov

Poljaci su stigli do finala

Brazilci idu po četvrti uzastopni naslov

U finalu Svjetskog prvenstva za odbojkaše u Poljskoj igrat će trostruki uzastopni svjetski prvaci Brazilci i domaćini Poljaci. Brazilci su tek u pet setova slomili otpor odličnih Francuza koji su bili blizu.

Prvi set Brazili su dobili čisto. bez većih problema 25:18. U nastavku Francuzi hvataju pravi ritam, vode odmah na početku 12:7, Brazilci se uporno vraćaju tri - četiri puta u drugom setu. Na kraju ipak Francuzi nakon video provjere uzimaju set 23:25. I treći je bio poprilično otvoren, otišao je na stranu Brazilaca 25:23.

Završnica četvrtog seta pripada Sidebeu, koji je osvojio dva poena zaredom i Francuska je sa 25:22 osigurala peti seti. Brazil vodi 13:8, pa 14:10, ali Francuzi ne odustaju. Spašavaju jednu pa drugu meč loptu ali novi nalet Canarinhosa nisu izdržali.

Lucarelli je do kraja meča imao 22 boda na svom kontu, De Souza 17, Saatkamp poen manje. Kod Francuza najefikasniji je bio Earvin Ngapeth sa 21 poenom, Tillie je osvojio 13, Sidibe 11.

Poljaci su finale izborili u četiri seta preko Njemačke. Njemački odbojkaši su prva dva seta izgubili na " na razliku" s tim da su u drugom vodili 18:13, kasnije su propustili dvije set lopte i nastavku je Poljacima bilo pun0o lakše. Na kraju je Poljska prošla sa 26:24, 28:26, 23:25 i 25:21.

Mariusz Wlazly je bio odličan sa 22 poena, Mateusz Mika također vrlo dobar sa 17. U poraženoj selekciji prvo ime bio Denys Kaliberda sa 18 poena.

Polufinala:
Poljska - Njemačka 3:1
Brazil - Francuska 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.