Brazilci u polufinalu, Poljacima trebaju dva seta

Traže se mjesta u polufinalu

Brazilci u polufinalu, Poljacima trebaju dva seta

Svjetsko prvenstvo odbojkaša ulazi u samu završnicu. Brazil je nakon poraza od Poljske, sredio Rusiju 3:0 (25:22, 25:20, 25:21), što je dovoljno trostrukim uzastopnim prvacima svijeta da izbore plasman u polufinale.

U posljednjem kolu grupne faze takmičenja sastaju se Poljska i Rusija u grupi H. Domaća reprezentacija će u polufinale čak iako bude poražena, ali mora osvojiti dva seta. Sa druge strane, Rusima treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 da bi stigli među četiri najbolje.

U grupi G Njemačka je sredila Iran 3:0 (25:15, 25:21, 25:19). Danas se sastaju Iran i Francuska. Irancima za polufinale treba maksimalna pobjeda 3:0 u kojoj ne smiju prepustiti Francuzima više od 57 poena, odnosno 19 po setu. U tom slučaju u polufinale idu Iran i Njemačka. Ukoliko Francuzi uhvate jedan set, onda bi se oni pridružili Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.