Brazilke i Italijanke pobjedama otvorile završnicu SP-a

SP za odbojkašice, 3. krug

Brazilke i Italijanke pobjedama otvorile završnicu SP-a

Utakmicama Brazil - Kina  (3:0) i Italija - SAD (3:0)započela je treća faza ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za odbojkašice koje se održava u Italiji.

Nakon što je okončano takmičenje u drugoj rundi Mundijala po grupa E i F, prve tri prvoplasirane selekcije od osam koliko je igralo u svakoj grupi osiguralo je ušće u završnom dijelu takmičenja.

Domaćin Italija, te Kina i Dominikanska Republika plasirale su se u završnicu iz grupe E, dok su identičan plasman u grupi F ostvarile reprezentacije Brazila, SAD-a i Rusije.

Brazilke su bile ubjedljive protiv Kine, te su slavile s maksimalnih 3:0. Azijska selekcija nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor brazilskoj selekciji, a rezultat po setovima 25:19, 25:16 i 25:15 svjedočio laganoj pobjedi selekcije s južnoameričkog kontinenta. Čak tri odbojkašice Brazila, koji je glavni favorit za zlatnu medalju na ovom su meču osvojile po 15 poena, dok je u redovima Kine bolja od ostalih bila Zhu Tingsa 10 osvojenih poena.

U drugom meču Italija ja upisala također maksimalnu pobjedu protiv Amerikanki, ali nešto malo teže nego li Brazilke. Ipak, na kraju je to bilo maksimalni ali i zasluženih 3:0. Antonella Del Core bila je najbolji poenter domaćina SP-a sa 15 poena, dok je u redovima SAD to sa pet manje bile Kelly i Larson - Burbach.

Već danas igraju se nove utakmice. U grupi G susreću se Amerika i Rusija, dok će u grupi H snage odmjeriti Kina i Dominikanska Republika. Dvije prvoplasirane ekipe iz ove dvije grupe osigurat će plasman u polufinale.

Rezultati:
Brazil – Kina 3:0 (25:19, 25:16, 25:15)
Italija – SAD 3:0 (25:23, 25:22, 25:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.