Brees i Saintsi najbolji

Monday Night Football

Brees i Saintsi najbolji

U posljednjoj utakmici drugog kola NFL-a aktuelni prvaci New Orleans Saintsi bili su bolji u gostima od San Francisco 49ersa sa 25:22 zahvaljujući field golu Garretta Hartleya u posljednjoj sekundi utakmice.

Saintsi su odlično otvorili utakmicu, nakon prve četvrtine su vodili sa 9:0, da bi Frank Gore i Anthony Dixon s dva polaganja donijeli preokret 49ersima do pred kraj prvog poluvremena. Manje od dvije minuta do kraja poluvremena Drew Brees je odlično uposlio Pierrea Thomasa, koji polaže, a Hartley pretvara za 16:14 vodstvo Saintsa.

Početkom drugog dijela Hartley je zabio dva field gola, za 22:14, a 1:19 do kraja utakmice Aex Smith upošljava Franka Gorea koji drugom polaganjem na utakmici donosi poravnanje domaćem timu.  Ipak, u zadnjoj sekundi Garrett Hartley pogađa sa 37 yardi za drugu pobjedu Saintsa i najbolji start u historiji kluba.

Drew Brees je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, bacao je 28/38 za 254 yarde i dva TD dodavanja, što je bilo dovoljno za ocjenu 108.9 čime je Brees postao QB s najviše utakmice s ocjenom sto i više od 2007. godine. Breesu je ovo bila 29. utakmica, dok je Philipp Rivers u 28 utakmica ostvario ocjenu 100 i više. Kod 49ersa je Alex Smith bacao 23/32 za 275  yardi, jedno TD dodavanje, a dva puta je presječen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.