Brett Favre rekao zauvijek zbogom

Odlazak legende NFL-a

Brett Favre rekao zauvijek zbogom

A. Beganović

Jedan od najboljih igrača u istoriji NFL-a, legendarni quarterback Brett Favre, objavio je kraj svoje uspješne karijere nakon 18 godina provedenih u NFL-u.

Brett Favre NFL napušta kao apslolutni rekorder po broju dodavanja za "touchdown"(464), po broju osvojenih jardi (65.125), te po broju uspješnih dodavanja (5.720).

Prvu svoju profesionalnu sezonu odigrao je u dresu Atlanta Falconsa, zadnju u New York Jetsima, a preostalih 16 sezona nosio je dres Green Bay Packersa.

Sa Green Bay Packersima osvojio je 1997. godine "Super Bowl", a od 1995. do 1997. godine tri puta zaredom je osvajao titulu najkorisnijeg igrača lige (MVP).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.