Brett Favre ruši sve pred sobom
Još jedna vrhunska izvedba Bretta Favrea u dresu Vikingsa

NFL 11. kolo

Brett Favre ruši sve pred sobom

Sinoć je na rasporedu bilo jedanaesto kolo NFL-a nakon kojeg još samo Indianapolis i New Orleans nemaju poraza. Najviše pažnje ponovo je izazvao legendarni Brett Favre, te mlada zvijezda Matt Staford.

Indianapolis je ostao neporažen i nakon desete utakmice. Coltsi su desetu pobjedu ostvarili u Baltimoreu kod Ravensa koji su u ofanzivi bili jako loši. Coltsi su slavili sa 17:15, a svih petnaest poena Ravensa postigao je Billy Cundiff. Ni jedan touchdown nisu postigli domaći igrači. Payton Manning je odigrao solidnu utakmicu sa 22/31 za 299 yardi i jedno touchdown dodavanje uz dva presjecanja.



Uz Coltse jedina momčad koja ima skor 10-0 je New Orleans koji je neokrznut prošao gostovanje na Floridi kod Tampe Bay. Saintsi su postavili rekord kluba sa najboljim skorom svih vremena, a ponovo je briljirao sjajni Drew Brees koji je bacao 19/29 za 187 yardi i tri touchdowna. Kod Tampe je ponovo startao Josh Freeman koji je imao jedno touchdown dodavanje.

Čovjek igra svoju dvadesetu sezonu i ima 40 godina, ali kao da je u najboljim igračkim godinama. Brett Favre je sa 88% tačnih dodavanja postavio rekord karijere u pobjedi Minnesote protiv Seattlea rezultatom 35:9. Minnesota je na omjeru 9-1 i među najozbiljnijim je kandidatima za naslov prvaka.

Favre je bacao 22/25 za 213 yardi, podijelio je četiri touchdown dodavanja, a kada je bacio četvrto cijeli stadion je ustao na noge i skandirao mu. Bila je to slika nezamisliva do prije pola godine. Favre je šesnaest sezona nosio dres Green Baya, najvećeg rivala Minnesote i uvijek je na ovom stadionu doživljavao samo zvižduke, a sada je dočekao da mu cijeli stadion skandira.




Aktuelni prvaci Pittsburgh Steelersi poraženi su nakon produžetka od Kansasa sa 27:24. Ben Roethlisberger je odigrao sjajnu utakmicu sa 32/42 za 398 yardi i tri touchdowna, ali se početkom produžetka povrijedio i to je odredilo rezultat utakmice. Ryan Succop je golom sa 22 yarde odlučio pobjednika. U redovima Chiefsa Matt Cassel je imao dva touchdown dodavanja.

Giantsi su prekinuli niz od četiri poraza pobjedom nad Atlantom 34:31 nakon produžetka. Pobjedu slavnom timu donio je Lawrence Tynes golom sa 36 yardi četiri minute prije kraja utakmice. Eli Manning je odigrao odličnu utakmicu sa 25/39 za 384 yarde i tri touchdowna, dok je kod Falconsa Matt Ryan bacao samo 26/46 za 268 yardi i dva touchdowna.

San Diego je neočekivano lako slavio u Denveru kod Broncosa sa 32:3. Philipp Rivers nije odigrao posebnu utakmicu, ali nije bilo ni potrebe kada su s druge strane bili Broncosi koji su odigrali najlošiju utakmicu sezone.

Veliko iznenađenje su priredili i Oakland Raidersi koji su bili bolji od Cinncinatija sa 20:17, dok je New England bio bolji od Jetsa sa 31:14. Tom Brady je kod Patriotsa imao jedno touchdown dodavanje, a identičan je s druge strane bio mladi Mark Sanchez. Chicago je poražen na svom stadionu od Philadelphije sa 24:20, dok su Arizona i Green Bay upisali pobjede protiv St.Louisa i San Francisca.

Ipak, najbolju utakmicu večeri su odigrala dva najslabija tima lige u ovom trenutku Detroit i Cleveland. Detroit je slavio sa 38:37. Cleveland je imao prednost od 37:31 samo sekundu prije kraja utakmice, a onda je prvi izbor drafta Matt Staford bacio pas za Brandona Pettigrewa koji polaže za poravnanje, a Jason Hanson pretvara u pobjedu Lionsa.

Matt Staford je pokazao sav raskoš svog talenta. QB Detroita je bacao 26/43 za 422 yarde i pet touchdowna, dok je s druge strane u redovima Clevelanda Brady Quinn također odigrao sjajnu utakmicu sa 21/33 za 304 yarde uz četiri touchdown dodavanja.




Rezultati:

Chicago – Philadelphia 20:24
New England – NY Jets 31:14
Oakland – Cinncinati 20:17
Denver – San Diego 3:32
St.Louis – Arizona 13:21
Baltimore – Indianapolis 15:17
Jacksonville – Buffalo 18:15
Tampa Bay – New Orleans 7:38
NY Giants – Atlanta 34:31
Minnesota – Seattle 35:9
Kansas City – Pittsburgh 27:24
Green Bay – San Francisco 30:24
Detroit – Cleveland 38:37
Dallas – Washington 7:6
Carolina – Miami 17:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.