Briedis na poene protiv Pereza, ide na 'megdan' Usyku
Foto: EPA

Latvijac ima priliku ujediniti titule

Briedis na poene protiv Pereza, ide na 'megdan' Usyku

Mairis Briedis je zadržao svoju WBC titulu u kruzer kateogriji, te je uspio doći do polufinalne runde World Boxing Super Series (WBSS) turnira, nakon što je u svojoj rodnoj Latviji, nakon sudijske odluke, savladao Kubanca Mikea Pereza.

Gledatelji nisu posmatrali posebno zanimljiv i atraktivan meč, ali je 32-godišnji Briedis, ipak, uspio nametnuti svoj ritam, i u konačnici slaviti. Bio je ovo meć u kojem je sudija u ringu imao pune ruke posla. Tako je Briedis u 10. rundi kažnjen jednim poenom zbog pretjeranog držanja protivika, dok je Perez izgubio poen u trećoj rundi, zbog, manje-više, slučajnog udaranja protivnika glavom.

U konačnici je Briedis slavio jednoglasom odlukom sudija, koje su meč bodovale na sljedeći način: 114-112, 115-111 i 116-110.

Briedisa u polufinalu WBSS turnira očekuje "krupan zalogaj", s obzirom da će snage odmjeriti s prvim favoritom turnira Ukrajincem Oleksandrom Usykom. Osim plasmana u finale turnira, Briedis će imati šansu i da ujedini titule, s obzirom da je Usyk prvak po WBO verziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi