Briggs prekinuo presicu Wladimir Klitschka i Alexa Lepaia

Već drugi put Briggs izaziva Wladimira

Briggs prekinuo presicu Wladimir Klitschka i Alexa Lepaia

Wladimir Klitschko u subotu protiv Alexa Lepaja brani četiri naslova svjetskog prvaka teške kategorije. Da konferencija ne bude baš uobičajna pobrinuo se Shannon Briggs, bokser kojeg je Vitali prije četiri godine poslao u bolnicu. Briggs je nekada bio odličan teškaš, međutim godine su učinile svoje i poraz od Sultana Ibragimova još tamo 2007. godine.

Prije mjesec dana Briggs se pojavio u trening dvorani Vladimira Klitschka gdje je verbalno izvrijeđao svjetskog prvaka tražeći da se bori sa njim. Sada je prekinuo presicu prijetići Wladimiru izazivajući ga na meč, nazivao ga umjetnim prvakom, a njegove suparnike - propalicama. Čak je vrijeđao i Lepajia kojeg je morao zaustavljati upravo Wladimir koji je bio vrlo miran.

" Proradilo je lavlje srce, stvarno sam se htio boriti s njim. Ali, Wladimir mi
je rekao da ga pustim i okrenem se našoj borbi " izjavio je Australac koji u karijeri ima 30 pobjeda, četiri poraza, dok je tri puta boksovao nerjeršeno.

" Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji, morao sam da zaustavim svog protivnika " izjavio je Wladimir na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.