Britanac ostao bez zuba, sudija umalo nokautiran

Neriješen meč između DeGalea i Jacka

Britanac ostao bez zuba, sudija umalo nokautiran

M. Šljivak

Britanac James DeGale i Šveđanin Badou Jack odradili su meč bez pobjednika u borbi za pojas WBC i IBF prvaka u super-srednjoj kategoriji.

DeGale je u meč ušao s pojasom IBF prvaka, a Jack je stavio u zalog svoj pojas u WBC verziji. Meč u New Yorku je odrađen zaista fantastično, a na kraju su sudije odlučile da pobjednika nije bilo i oba borca su sačuvala svoje titule.

Fantastičan meč je odrađen u New Yorku. Oba borca su bila po jednom u nokdaunu, čak je batine dobio i sudija Arthur Mercant, kojeg je Jack umalo nokautirao.

Također, DeGale je ostao bez dva zuba, povrede su bile jasno vidljive na obje strane, no na kraju pobjednika nije bilo.

Jedan sudija je pobjedu dao Britancu, ali su ostala dvojica bodovala meč kao neriješeno, što je na kraju bila i većinska odluka.

Očekuje se da će ovi borci uskoro ponovo u ring, kako bi jedan od njih ujedinio titule prvaka u super-srednjoj kategoriji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi